• Evenementen

 • Evenementen

 • Evenementen

 • SAFe Agile - alles over het Scaled Agile Framework

  01.05.17 | Rondetafel Amsterdam

  Het Centre of Excellence (SAFe agile) van GIA organiseert in samenwerking met Deloitte en ICT Media op 1 mei 2017 de eerste Ronde Tafel sessie. Deze Ronde Tafel staat in het kader van het delen van kennis rond praktische ervaringen en lessons learned door SAFe agile implementaties en zal plaatsvinden bij Deloitte te Amsterdam. Een reportage van deze Ronde Tafel sessie met de uitkomsten van de presentatie van Deloitte door Eric Onderdelinden en aansluitende discussie zal worden geplaatst in CIO Magazine of het Tijdschrift voor IT-management (TITM), het verenigingsmagazine van GIA.

  Deelnemers zijn architecten (GIA-leden), CIO's en informatiemanagers van verschillende organisaties. ICT Media nodigt je uit om je ook in te schrijven voor deze inspirerende sessie. Het is voor deze Ronde Tafel van belang dat je actuele kennis en ervaring hebt met het onderwerp.

  Voor deze Ronde Tafel zal een Linkedin groep worden opgezet om inhoudelijke zaken te delen met de community. Salesmensen kunnen in principe niet deelnemen, tenzij zij een inhoudelijke bijdrage leveren, die niet draait om de positionering van het eigen bedrijf. Er mag per keer één persoon per bedrijf, per discussie tafel aanwezig zijn. Met uitzondering van de host en organisatoren.

  Agenda:
  18.15: aanvang diner
  19.00: presentatie
  21.00: einde Ronde Tafel

  De organisatie gaat een gezamenlijke diner organiseren. Om aan het diner deel te nemen, vragen we je om je expliciet aan te melden. Daarnaast vragen wij in de inschrijving al input te leveren voor de discussie na de pauze. Deze input kan worden gezonden aan: events@ictmedia.nl 

  AANMELDEN VOOR DE SESSIE

  Verdieping van het onderwerp:
  * Introductie in SAFe; een inleiding in het Scaled Agile Framework(tm).
  * Lean Thinking; het Lean huis en de acht Product Development Flow principes daarbinnen.
  * Scaling Agile; de waarde en noodzaak van het toepassen van Agile principes binnen programma's- en portfoliomanagement.
  * Team; een "SAFe ScrumXP" Team is het uitgangspunt voor SAFe: de team samenstelling en samenwerkingsvormen volgens Scrum en Extreme Programming practices. Daarbij staat de specifieke SAFe manier van samenwerking tussen teams binnen een programma centraal.
  * Programma en de Agile Release Train; het vaststellen, opstarten en op snelheid brengen van Agile Release Trains - programma’s waarbij Agile Teams gaan voor het maximaliseren van de waarde binnen de Value Streams van een organisatie.
  * Agile Portfolio Management; SAFe kent unieke patronen om de organisatie beter in te richten op de strategische- en investeringskeuzes binnen Program Management en de Governance daarvan.
  * Agile Architectuur; principes van Agile Architectuur, de Architectural Runway en de rol van de Systeem en Enterprise Architect daarbij.
  * Scaling Leadership; Scaling Enterprise Lean / Agile Leadership.

  Meer informatie:
  Wanneer je interesse hebt om deze exclusieve sessie bij te wonen, kun je contact opnemen met Chantal Flink (events@ictmedia.nl). Het bijwonen van de bijeenkomst is uitsluitend op uitnodiging en er zijn geen kosten aan verbonden. Van deze bijeenkomst zal een verslag worden gemaakt door een van onze hoofdredacteuren en wordt gepubliceerd in één van de IT-vakbladen.

date:
Twitter

nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een overzicht van het laatste IT-management nieuws in uw mailbox